Op 5 september ben ik begonnen met Personal Body Plan (binnenkort meer hierover) en hier hoort natuurlijk gezond eten bij. Vorige week heb ik een poging gedaan tot het maken van bananenbrood/cake en die was zo lekker dat ik vandaag mijn recept deel!
Mijn inspiratie heb ik van de website Ilovehealth.nl, hier stond namelijk een glutenvrij, lactosevrij én suikervrij recept voor een bananenbrood. Aangezien ik niet zo van stukjes in mijn cake houdt, heb ik besloten er geen noten of stukjes fruit in te doen.
Voor mijn recept heb je nodig:
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout (niet doen als je de cake glutenvrij wil houden)
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- Zout
- Oven (175 graden)
- Staafmixer
Alle ingrediënten moeten bij elkaar in een beslagkom worden gemixt, hier kun je daarna naar eigen keus natuurlijk wel nootjes of stukjes fruit aan toevoegen. Hierna moet het brood 45-50 minuten de oven in.
Ik ben normaal niet zo’n fan van de smaak van bananen, maar ik vind de cake echt hééérlijk en nog een groter voordeel: de cake vult echt enorm. Ook is de cake best makkelijk te maken. Ik ga zeker nog variaties op de cake proberen te maken, dus als ik nog iets lekkers tegenkom, dan zullen jullie dat gegarandeerd terug vinden op mijn blog!
4 reacties
Ziet er heerlijk uit! Bananabread is echt heerlijk inderdaad. Ook lekker als ontbijt te doen! Zelf ben ik ook bezig met gezonde voeding en bewegen 🙂 maar ook vooral blijven genieten van het leven!
Handig receptje, niet te ingewikkeld.
Helemaal mee eens! Af en toe uiteten moet ook kunnen XX
Wel he! Genoeg variaties ook mogelijk ermee! XX