Healthy kwarkbollen recept

Healthy snacken is altijd lastig. Dankzij Personal Body Plan ben ik achter een hoop leuke recepten gekomen, zo ook een recept voor kwarkbollen. Op dit recept heb ik mijn eigen variatie gemaakt en die deel ik graag met jullie!

De kwarkbollen zijn zo klaar, je hebt er weinig voor nodig, ze vullen enorm én je kunt er 1001 variaties op maken. Klinkt goed toch?

img_7104

Voor mijn versie van het recept heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 250 gram magere kwark
  • Agave siroop
  • Kaneel
  • Zakje baksoda (1 zakje baksoda is 1 theelepel)
  • 250 gram speltbloem
  • Een beslagkom
  • Oven op 180 graden

Het recept vereist weinig cooking skills, het is namelijk gewoon een kwestie van alles bij elkaar gooien in een beslagkom en er vervolgens met een vochtige lepel bolletjes van te maken. Hierna moeten de bolletjes 20 minuten de oven in (op 180 graden) en klaar is kees!

img_7110

Ik vind het leuk om te variëren met de bolletjes, zo kun je bijvoorbeeld noten of rozijnen toevoegen of ze zelfs hartig maken met kaas en tomaten. Zodra ze uit de oven komen kun je er ook nog van alles op doen zoals jam, pindakaas of iets hartigs. De keuze is reuze, deze kwarkbolletjes gaan mij dan ook voorlopig niet vervelen.

 

Heb jij wel eens zelf kwarkbollen gemaakt?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *